הורדת שיעור מס החברות באנגליה
כחלק ממהלכיה הכלכליים לאחר משאל העם על הברקזיט ולאור המצב הכלכלי המורכב בעולם, הכריזה לאחרונה ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, על כוונתה לייצר סביבה פרו-עסקית במדינה, הכוללת את הפחתת מס החברות בבריטניה לשיעור הנמוך ביותר מבין כל 20 הכלכלות המובילות בעולם.
ראש הממשלה, הגב' מיי שואפת להוריד את מס החברות במדינה ל-15%, אותה רמה עליה הצהיר הנשיא דונלד טראמפ במהלך מסע הבחירות המוצלח שלו לנשיאות ארה"ב.
מס החברות בבריטניה עומד כיום על 20%, כאשר שיעור זה צפוי ממילא לרדת לרמה של 17% בשנת 2020. עם זאת, הכרזתו של הנשיא טראמפ על כוונתו להוריד את שיעור מס החברות בארה"ב לשיעור של 15% משיעורו הנוכחי, מעלה את הסבירות להורדות דרסטיות יותר בבריטניה.
הורדת מס כאמצעי לקידום עסקים והשקטת ביקורת פנימית
הדיון בממשלת בריטניה לגבי הורדת מס החברות ויצירת מהלכים נוספים לקידום עסקים במדינה, מגיע לאור ביקורת של המגזר העסקי במדינה, על פיה, ראש הממשלה החדשה אינה ידידותית ופתוחה למגזר העסקי כמו קודמה בתפקיד, מר דיוויד קמרון, אשר התפטר לאור תוצאות משאל העם שתמך ביציאת בריטניה מהאיחוד האירופי.
ראש הממשלה, הגב' מיי טענה בנאום בפני פורום עסקי מוביל בבריטניה כי היא שואפת להגדיל את השתתפות המדינה בסיוע כספי למהלכי מחקר ופיתוח ולייצר סביבה פורייה וידידותית יותר לעסקים. כמו כן, ציינה ראש הממשלה שהורדת מס החברות מיועדת, בין היתר, לאפשר לחברות לייצר יותר ערך והכנסות בבריטניה וגם לייצר סביבה נוחה יותר לחדשנות.
בנוסף להורדת מס החברות, ראש הממשלה מיי הכריזה שנערכת בחינה של מערכת תמריצי המס על מחקר ופיתוח, מתוך ניסיון להפוך את בריטניה לאטרקטיבית יותר לחדשנות, למחקר ופיתוח, למדענים, ליזמים ולחברות טכנולוגיה – בעיקר לנוכח הברקזיט, שתוצאותיו המעשיות נותרות לא ברורות.
בנוסף, הורדת מס החברות פונה באופן ישיר לבנקים אשר הצהירו כי הם חושבים לעזוב את בריטניה לאור הברקזיט, כאשר שיפור סביבת המיסוי אמורה להרגיע את הגופים הפיננסיים הענקיים הללו ולמנוע מהם לעזוב את הסיטי של לונדון.